Minatjänster.se tar kampen för privatpersoner

måndag, september 26th, 2016

Frustrerad på att sitta i telefonkö i flera timmar för att säga upp ditt TV-abonnemang? Det var åtminstone Joakim Sjöblom från Minatjänster.se, som arbetar för att ge kunden kontroll över sina tjänster – inte företagen. Minatjänster.se har expanderat från 3 till 12 anställda tack vare en investering av Skaraborg Invest, och inlett samarbete med Nordea.

Det har blivit en norm att man kan teckna en ny prenumeration på två minuter, allt från medlemskap till matkassar eller streamingtjänster. Tyvärr kan det ta flera timmar i telefonkö att säga upp samma prenumeration.

– Det är en stelbent och rostig marknad som inte lyckats hänga med i digitaliseringen. Därför vet vi att Minatjänster.se kan vara en hjälpande hand för många konsumenter som inte har tiden att säga upp alla sina tjänster, menar Joakim Sjöblom, medgrundare av Minatjänster.se.

Minatjänster.se har sin utgångspunkt i att förenkla och digitalisera lagen om avtalsrätt (1915:218) och göra den mer användarvänlig. Genom ett knapptryck och en BankID-signering ger du företaget en fullmakt att sköta ditt ärende och uppsägning. Företaget har idag avslutat abonnemang, prenumerationer och medlemskap hos över 600 olika företag.

– Det finns dessutom vissa tjänster som alla hushåll är beroende av, elavtal, mobiltelefoni, försäkringar och liknande. I dessa fall kan vi leta reda på bättre alternativ till användaren, vi hjälper alltså våra användare att sänka sin månadskostnad. Våra användare sparar i genomsnitt 1400 kronor per år genom att att byta mobilavtal, säger Joakim Sjöblom.

2015 grundade Joakim företaget tillsammans med Jonas Karles och Marcus Lönnberg. Därifrån har det gått snabbt framåt med hjälp av investering från bland annat Skaraborg Invest. Företaget har nu växt till tolv anställda.

– Vi vill skapa förutsättningar för nytt företagande i Skaraborg och hjälpa drivna entreprenörer att förverkliga sina idéer, säger Carl Henrik Ohlsson, VD på Skaraborg Invest.

Just nu deltar Minatjänster.se i Nordea Startup Accelerator där storbanken vill ta del av företagets funktioner.

Joakim menar att Minatjänster.se verkligen behövs på marknaden och kan gynna både privatpersoner och företagen som finns med i tjänsten.

– Privatpersoner får ett enkelt och gratis ekonomiskt verktyg för att sammanställa, säga upp och sänka sina kostnader. Samtidigt får företag en kanal att synas om man har ett bra erbjudande till användarna.

Joakim Sjöblom
joakim@minatjanster.se
+46 (0) 736 – 592141

Carl Henrik Ohlsson
carlhenrik.ohlsson@lfskaraborg.se
0708-71 70 70