Skaraborg Invest ny delägare i PocApp

måndag, september 26th, 2016

PocApp är ett mobilspelsföretag i Gothia Science Park startat av sex studenter från Högskolan i Skövde, där katternas popularitet används i syfte att bygga upp stark varumärkeskännedom.

– Bolagets vision är att etablera ett världsomspännande varumärke baserat på våra katter som återkommer inom alla våra spel, säger vd Dilaram Massimova PocApp.

Med produkter som Sling a Kitty, Carpet Kitty och Castle Cats har ett stort intresse skapats som givit såväl nöjda kunder som flera fina utmärkelser på kort tid.

När bolaget nu tar nästa steg i utvecklingen mot visionen har Skaraborg Invest gått in med lokalt riskvilligt såddkapital och 10 procents ägande.

– PocApp är ett lysande exempel på ett innovativt och skalbart utvecklingsföretag, som kan skapa arbetstillfällen lokalt i Skaraborg. Därför satsar Skaraborg Invest på detta bolag som vårt tolfte delägda lokala portföljbolag, konstaterar vd Carl Henrik Ohlsson Skaraborg Invest.

Skaraborg Invest grundades av Länsförsäkringar Skaraborg tillsammans med Gothia Innovation AB och med ytterligare 14 lokala investerare skapas en unik blandning av kompetenser och kontakter för att ge nya företag och tillväxtbolag bra förutsättningar att lyckas i Skaraborg. Skaraborg Invest är en viktig samarbetspartner i Gothia Science Park, som ligger i nära anslutning till Högskolan i Skövde

För vidare information, kontakta gärna 0762-320785
Dilaram Massimova dilaram.massimova@pocappstudios.com
Carl Henrik Ohlsson cho@lfr.se  0708-717070