Nordamark AB är ett nystartat teknikutvecklingsbolag inom de gröna näringarna. Med teknik i framkant och en unik tillämpning är intresset stort från marknaden.

Det lokala investmentbolaget Skaraborg Invest går in som delägare i Nordamark AB. Genom kapitaltillskottet kan Nordamark utvecklas snabbare på en växande vegetarisk marknad med säte i Skövde.

Nordamark bilades 2017 av Michael Skaret, tidigare militär, som utvecklat sin idé vid Innovatum i Trollhättan. Affärsidén är att med teknik i framkant producera och odla mikrogrönt vertikalt inomhus i lagerlokaler nära konsumenter och företag året runt.

Visionen är att Nordamark skall vara en naturlig partner att vända sig till då man vill upprätta och driva en stadsodling/inomhusodling. Produkten är en smakrik, nyttig och färgstark produkt som är närproducerad utan bekämpningsmedel.

Skaraborg Invest är ett riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Gothia Innovation och 15 lokala företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är i och med denna investering delägare i elva innovativa företag i Skaraborg.

”I Skaraborg Invest får vi en seriös ägarpartner som vet vad det innebär att bygga framgångsrika bolag av idéer. Förutom det nödvändiga kapitalet får vi erfarenhet, nätverk och engagemang som blir viktiga tillskott för vår framgång.” konstaterar Michael Skaret, vd för Nordamark.

”Nordamark är ett mycket spännande utvecklingsbolag som producerar mikrogrönt med ett helhetskoncept till en växande marknad, såväl till slutkonsument som till egen urban odling.” summerar Carl Henrik Ohlsson, vd Skaraborg Invest AB

För vidare information, kontakta gärna:
Vd Michael Skaret
0736966145
skaret@nordamarks.se

Vd Carl Henrik Ohlsson
0708–717070
cho@skaraborginvest.se

Mewego AB är ett nystartat teknikutvecklingsbolag inom besöksnäringen. Med teknik i framkant och en unik tillämpning är intresset stort från marknaden.

Det lokala investmentbolaget Skaraborg Invest går in som delägare i Mewego AB. Genom kapitaltillskottet kan Mewegos besöksapp utvecklas klart för snabbare marknadsintroduktion inom besöksnäringen.

Mewego bilades 2017 av fem innovativa utvecklare vid Gothia Science Park i Skövde. Visionen är att ta den senaste digitala teknologin till besöksnäringen för att förända beteendemönstret för människor att gå på evenemang.

– Mewego är ett mycket spännande bolag med ett starkt team och en intressant produkt som löser ett verkligt behov på marknaden. Besöksnäringen är den näringsgren som har störst tillväxt såväl lokalt som globalt, säger Carl Henrik Ohlsson, vd Skaraborg Invest AB.

Skaraborg Invest är ett riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Gothia Innovation och 15 lokala företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är i och med denna investering delägare i tolv innovativa företag i Skaraborg.

– I Skaraborg Invest får vi en seriös ägarpartner som vet vad det innebär att bygga framgångsrika bolag av idéer. Förutom det nödvändiga kapitalet får vi erfarenhet, nätverk och engagemang som blir viktiga tillskott för vår framgång, konstaterar Jonas Lehnér, vd för Mewego AB.

Både Skaraborg Invest och Mewego finns i innovationsmiljön Gothia Science Park.

För vidare information, kontakta gärna:

Vd Jonas Lehnér Mewego, 0708-797532, jonas@mewego.com 

Vd Carl Henrik Ohlsson, 0708–717070, cho@skaraborginvest.se

Frustrerad på att sitta i telefonkö i flera timmar för att säga upp ditt TV-abonnemang? Det var åtminstone Joakim Sjöblom från Minatjänster.se, som arbetar för att ge kunden kontroll över sina tjänster – inte företagen. Minatjänster.se har expanderat från 3 till 12 anställda tack vare en investering av Skaraborg Invest, och inlett samarbete med Nordea.

Det har blivit en norm att man kan teckna en ny prenumeration på två minuter, allt från medlemskap till matkassar eller streamingtjänster. Tyvärr kan det ta flera timmar i telefonkö att säga upp samma prenumeration.

– Det är en stelbent och rostig marknad som inte lyckats hänga med i digitaliseringen. Därför vet vi att Minatjänster.se kan vara en hjälpande hand för många konsumenter som inte har tiden att säga upp alla sina tjänster, menar Joakim Sjöblom, medgrundare av Minatjänster.se.

Minatjänster.se har sin utgångspunkt i att förenkla och digitalisera lagen om avtalsrätt (1915:218) och göra den mer användarvänlig. Genom ett knapptryck och en BankID-signering ger du företaget en fullmakt att sköta ditt ärende och uppsägning. Företaget har idag avslutat abonnemang, prenumerationer och medlemskap hos över 600 olika företag.

– Det finns dessutom vissa tjänster som alla hushåll är beroende av, elavtal, mobiltelefoni, försäkringar och liknande. I dessa fall kan vi leta reda på bättre alternativ till användaren, vi hjälper alltså våra användare att sänka sin månadskostnad. Våra användare sparar i genomsnitt 1400 kronor per år genom att att byta mobilavtal, säger Joakim Sjöblom.

2015 grundade Joakim företaget tillsammans med Jonas Karles och Marcus Lönnberg. Därifrån har det gått snabbt framåt med hjälp av investering från bland annat Skaraborg Invest. Företaget har nu växt till tolv anställda.

– Vi vill skapa förutsättningar för nytt företagande i Skaraborg och hjälpa drivna entreprenörer att förverkliga sina idéer, säger Carl Henrik Ohlsson, VD på Skaraborg Invest.

Just nu deltar Minatjänster.se i Nordea Startup Accelerator där storbanken vill ta del av företagets funktioner.

Joakim menar att Minatjänster.se verkligen behövs på marknaden och kan gynna både privatpersoner och företagen som finns med i tjänsten.

– Privatpersoner får ett enkelt och gratis ekonomiskt verktyg för att sammanställa, säga upp och sänka sina kostnader. Samtidigt får företag en kanal att synas om man har ett bra erbjudande till användarna.

Joakim Sjöblom
joakim@minatjanster.se
+46 (0) 736 – 592141

Carl Henrik Ohlsson
carlhenrik.ohlsson@lfskaraborg.se
0708-71 70 70

Ibland sticker landet lagom ut. Som i exporten av dataspel. Möt Anton Westbergh och några av de andra bakom Sveriges snabbast växande industri. Anton är en av de som ligger bakom spelet Goat Simulator. Läs mer på http://www.foretagarna.se/foretagaren/Reportage/Den-svenska-spelexporten/