Skaraborg Invest gör sin första exit

Gasellföretaget Coffee Stain Studios tackar för stöd i tillväxtfasen av det lokala riskkapitalbolaget Skaraborg Invest. I bästa samförstånd tas nu nästa utvecklingssteg, genom att köpa ut Skaraborg Invest som delägare.

Coffee Stain Studios startades av nio spelstudenter vid Högskolan i Skövde 2010 med stöd av Science Park Skövde och så småningom det lokala riskkapitalbolaget Skaraborg Invest. Bolaget är det ledande dataspelföretaget i Skövde genom sin succé med den galna geten, Goat Simulator. Coffee Stain Studios har nu över tjugo anställda och omsätter 100 Mkr med hög vinstnivå och planerar för sitt nästa steg i sin imponerande utveckling.

Skaraborg Invest är ett lokalt riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Science Park Skövde och 14 lokala företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är för närvarande delägare i tolv innovativa företag i Skaraborg, varav Coffee Stain Studios var med från starten 2013.

Tillsammans har parterna varit med om en fantastisk resa i Coffee Stain Studios utveckling. I bästa samförstånd köper Coffee Stains grundare ut Skaraborg Invests ägarandel.

– Coffee Stain Studios är tacksamma för det proffsiga stöd som Skaraborg Invest bidragit med under uppstart och första tillväxtfasen. Nu kan vi därför gå vidare med egen kraft och ta spelutvecklingen och bolaget till nästa nivå, säger vd Anton Westbergh.

– Skaraborg Invest kan på detta sätt reinvestera dessa medel i nya innovativa företag som skapar nya arbetstillfällen i Skaraborg, konstaterar vd Carl Henrik Ohlsson.

Vd Anton Westbergh Coffee Stain Studios, 0723-01 91 21

Vd Carl Henrik Ohlsson Skaraborg Invest, 0708-71 70 70

Kontakta oss för mer information: