Stort intresse för Forsways hybridteknik för bredband över satellit

Av jordens befolkning så har fortfarande ca 4 miljarder människor (45 procent) fortfarande ingen Internetaccess. Forsway erbjuder en innovativ och kostnadseffektiv teknik för att leverera snabbt bredband över satellit till områden som saknar modern infrastruktur.

Rekordmånga operatörer utvärderar eller är på väg in som kunder i det ekosystem av tjänster som kallas Forsway Xtend. Intresset för lösningen är starkt i självklara områden som Afrika och Asien men även på landsbygden i USA finns ett jättebehov. Konkret innebär hybridtekniken att prestandan kan ökas från under 1 Mbps till över 40 Mbps för nedladdning över satellit. För uppladdning, som i regel är en betydligt mindre del av slutanvändarens internettrafik, används befintlig infrastruktur som till exempel ADSL eller 3G/4G mobildata.

I en intervju med Satellite Evolution Group berättar VD Tobias Forsell om hur 2019 var ett genombrottsår för bolaget, var fokus ligger just nu och hur han ser på framtiden. Skaraborg Invest har varit delägare i Forsway sedan 2014.

  • Forsway Xtend architecture

Mer information om Satellite Evolution finns på satellite-evolution.com