Mewego utvecklar vidare sin app – med hjälp av investering från Skaraborg Invest

Mewego AB är ett nystartat teknikutvecklingsbolag inom besöksnäringen. Med teknik i framkant och en unik tillämpning är intresset stort från marknaden.

Det lokala investmentbolaget Skaraborg Invest går in som delägare i Mewego AB. Genom kapitaltillskottet kan Mewegos besöksapp utvecklas klart för snabbare marknadsintroduktion inom besöksnäringen.

Mewego bilades 2017 av fem innovativa utvecklare vid Science Park Skövde i Skövde. Visionen är att ta den senaste digitala teknologin till besöksnäringen för att förända beteendemönstret för människor att gå på evenemang.

– Mewego är ett mycket spännande bolag med ett starkt team och en intressant produkt som löser ett verkligt behov på marknaden. Besöksnäringen är den näringsgren som har störst tillväxt såväl lokalt som globalt, säger Carl Henrik Ohlsson, vd Skaraborg Invest AB.

Skaraborg Invest är ett riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Science Park Skövde och 15 lokala företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är i och med denna investering delägare i tolv innovativa företag i Skaraborg.

– I Skaraborg Invest får vi en seriös ägarpartner som vet vad det innebär att bygga framgångsrika bolag av idéer. Förutom det nödvändiga kapitalet får vi erfarenhet, nätverk och engagemang som blir viktiga tillskott för vår framgång, konstaterar Jonas Lehnér, vd för Mewego AB.

Både Skaraborg Invest och Mewego finns i innovationsmiljön Science Park Skövde.

För vidare information, kontakta gärna:

Jonas Lehnér

Vd, Mewego0708-797532jonas@mewego.com