Skaraborg Invest blir ny delägare i Videquus

Skaraborg Invest blir ny delägare i det nya spännande företaget Videquus som utvecklar ett intelligent övervakningssystem för hästar och andra djurslag.

Med bildigenkänning, maskininlärning och sensorer kan avvikande rörelsemönster hos hästar upptäckas och därigenom undvika allvarliga skador och sjukdomar. Visionen är att ta den senaste teknologin till stallet för att göra hästägandet tryggare, roligare och därmed mer ekonomiskt. Det finns 360 000 hästar i Sverige och hästnäringen omsätter ca 47 miljarder kronor.

Skaraborg Invest är ett lokalt riskkapitalbolag ägt av Länsförsäkringar Skaraborg, Science Park Skövde och 14 lokala företagsledare i Skaraborg. Skaraborg Invest är i och med denna investering delägare i tretton innovativa företag i Skaraborg.

– I Skaraborg Invest får vi en seriös ägarpartner som vet vad det innebär att bygga framgångsrika bolag av idéer. Förutom det nödvändiga kapitalet får vi erfarenhet, nätverk och engagemang som blir viktiga tillskott för vår framgång, konstaterar Linus Jernbom, vd Videquus.

Videquus, som är etablerade i Science Park Skövde, bildades 2016 i Flyinge efter att ha vunnit en affärsutvecklingstävling och fått bidrag från Almi. I samband med Skaraborg Invest investering flyttas bolaget fullt ut till Skaraborg.

Videquus är ett mycket spännande bolag med ett starkt team och en intressant produkt som löser ett verkligt behov på marknaden. Det blir dessutom vårt andra portföljbolag som arbetar med Internet of Things, summerar Carl Henrik Ohlsson, vd Skaraborg Invest AB.

För vidare information, kontakta gärna:

Linus Jernbom

Vd, Videquus0764-107674linus.jernbom@videquus.se