Linus Jernbom, VD Videquus

Skaraborg Invest stöttar Videquus på sin internationella expansionsresa

Videquus är redan idag världsledande på intelligent övervakning av hästar. Under det senaste året har deras Fölvakt gett fantastiska resultat och företaget med sin vd Linus Jernbom i spetsen tar nu klivet och ska expandera både i Sverige och internationellt. Detta är möjligt genom en finansieringsrunda som resulterat i 10 miljoner kronor där vi, Skaraborg Invest AB, fortsatt är en av de ledande investerarna.

— Jag är fantastiskt stolt och ödmjuk inför den uppslutning som befintliga ägare har visat! De väljer både att själva fortsätta investera, men även att presentera Videquus för andra intressenter och på så sätt bidragit till att den här finansieringsrundan har genomförts på ett så bra sätt, säger Linus Jernbom, vd för Videquus

Vi, tillsammans med Almi Invest Västsverige AB och övriga investerare, fortsätter stötta Videquus på resan. Planen är att expandera såväl inom Sverige som utomlands. Teamet ska utökas med sälj- och marknadsresurser och utvecklare för att fortsätta kunna leverera värde till hästägare. Videquus är redan idag världsledande på intelligent övervakning av hästar och har som ambition att fortsätta utöka produkt- och tjänsteutbudet för att bli hubben i det intelligenta stallet. Det kan ske antingen med egenutvecklade produkter eller med produkter och tjänster utvecklade av andra som kan dra nytta av den tekniska infrastruktur som Videquus byggt upp.

— Det var ett enkelt beslut för oss i Skaraborg Invest att fortsätta stötta Videquus på sin tillväxtresa. Bolaget har visat en stark förmåga att förvalta det kapital som satsats och gjort många rätta val i såväl medvind som motvind. I kombination med den fantastiska idé som Videquus bygger på finns alla möjligheter för Videquus att bli ett globalt framgångsrikt bolag inom den gigantiska marknad som hästbranschen är säger Carl Henrik Ohlsson, vd för Skaraborg Invest AB och Ordförande i Videquus.

Läs mer på HorseTech of Sweden eller om Videquus på videquus.se