Det fortsätter gå bra för Stunlock Studios

Vårt exiterade bolag Stunlock Studios släppte sitt nya spel V Rising på prov i torsdags med grymt resultat enligt nedanstående pressrelease från Next Skövde i fredags. Under helgen har de redan fantastiska försäljningssiffrorna ökat till 150 000 spelare samtidigt i söndags kväll samt 500 000 sålda kopior i världen. Spelet ligger nu bland de allra bästa på Steams globala försäljningslista.

Vi gläds med bolagets och de proffsiga medarbetarnas välförtjänta framgångar. Kvalitet är ingen tillfällighet, utan resultatet av en intelligent ansträngning!


Pressmeddelandet från Next Skövde – 20 maj 2022:

Stor succé för nytt dataspel från Skövde

För ett par dagar sedan släppte den Skövdebaserade spelstudion Stunlock Studios sitt efterlängtade nya spel ”V Rising”. Kort efter lansering  kan man konstatera att det handlar om ännu en braksuccé från spelstaden Skövde.

Stunlock Studios har tidigare haft stor framgång med spelet Battlerite. Nu gör de återigen succé. På bara ett dygn har spelet tagit sig upp på topp tio av de mest spelade spelen på den globala plattformen Steam. Spelet har nått över 70 000 samtidigt spelande personer, vilket med råge överstiger samtliga invånare i Skövde kommun.

– För oss på Stunlock Studios är det superkul, vi har jobbat på detta länge. Detta är det största spelet vi gjort och det är fantastiskt att se hur väl det blivit mottaget. Vi ser fram emot att roa många spelare med det under lång tid framöver, säger Rickard Frisegård, vd på Stunlock Studios.

Spelet är nu släppt i så kallad Early Access. Nu kommer bolaget lägga tid på att se hur spelarna agerar så att de utifrån det kan bestämma och anpassa sin produktion inför den kommande fulla releasen.

– En spelstudio från Skövde har än en gång producerat ett spel som toppar försäljningslistorna vid lansering. Det är ytterligare ett bevis på att det i Skövde finns innovativa företag och en miljö som skapar goda utvecklingsmöjligheter, säger Mats Olsson, vd på Next Skövde.

Återigen är Skövde hemvist för en internationell succé inom dataspelsvärlden. Play it like Skövde!

Se hela pressmeddelandetStunlock Studios – en del av Innovativa Skövde

Om du vill veta mer så berättar Stunlock Studios vd Rickard Frisegård om bolaget samt det nya spelet i filmen om Innovativa Skövde. Se filmen

news_banner-film-innovativa-skovde-talk.jpg